Serbian English Macedonian Russian
Nov 16

ПОСЕТА СРЕДНОШКОЛАЦА И СТУДЕНАТА СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЗ КУМАНОВА МАНАСТИРУ СВЕТИ ПРОХОР ПЧИЊСКИ

naslovna vranje


blanck

eparhijavranjska


Средњошколци и студенти Српске заједнице из Куманова, били су гости манастиру Свети Прохор Пчињски 13. и 14. новембра 2010. године.

Чланове Српске заједнице из Куманова, 13. новембра 2010. године, примио је Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, који је свим члановима пожелео добродошлицу и леп боравак у манастиру.

У манастиру Свети Прохор Пчињски боравило је 40 чланова Српске заједнице са председником господином Далибором Китановићем, који су осим едукативних садржаја, упознали и једну од највећих православних светиња - манастир Свети Прохор Пчињски.

Првог дана посете манастиру Свети Прохор Пчињки, 13. новембра 2010. године, чланови Српске заједнице обишли су комплекс манастира Свети Прохор Пчињски и манастирску ризницу.

Другог дана посете, 14. новембра 2010. године, средњошколци и студенти Српске заједнице из Куманова, учествовали су на Светој литургији у манастиру Свети Прохор Пчињски, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије. Након Свете литургије, Епископ врањски Пахомије је свим члановима поделио прикладне поклоне у знак сећања на ове, њима посебне, дане у животу, а затим је и организовано поклоничко путовање до испоснице Светог Прохора Пчињског.

У касним вечерњим сатима чланови Српске заједнице из Куманова су под снажним утисцима и јаким емоцијама отишли својим кућама, уз обострано обећање да ће се ово пријатељство и дружење наставити.

 

   vranje 2     vranje5     vranje4

    vranje3               vranje1              vranje6                                                                

16. 11. 2010.

 

blanck
Автор: InDesign™
Печати PDF

glas_rusije_logo12

Глас Русијe

на српском језику

Међународни радио

Србија

Глас Америке

на српском језику

2010 © InDesign™. Сите права се задржани.